Terug naar sollicitatietips

Sollicitatietip: Compleet CV


De eerste stap voor een succesvolle sollicitatie is het curriculum vitae. Ook wel beter bekent als je CV.

Op deze pagina leggen wij uit waar een CV aan moet voldoen. Hierbij duiken wij in op de gedachtes van recruiters. Hoe bekijken zij jouw CV en waarop beoordelen zij hem? Ook geven wij een checklist met alle benodigde informatie en handige tools om een mooi uitziende CV te ontwikkelen.

Tegenwoordig is…

het concentratievermogen bij mensen en dus ook recruiters, steeds lager. Overal ligt afleiding op de loer en het aanbod is soms groot. Vanwege deze reden moet een CV snel scanbaar zijn.

…het belang van opvallen…

is dat de eerste indruk telt. Het CV is meestal het eerste waarmee jij en de recruiter met elkaar in contact komen. Hierbij is het dus van belang een goede indruk achter te laten.

…groot (maar niet te lang)…

het CV mag groots worden aangepakt, maar moet zeker niet langer zijn dan twee kantjes op A4 formaat. Wanneer jij jouw CV groots aanpakt en er je creativiteit op loslaat kan het hiervan afwijken. Maar denk wel altijd aan de leesbaarheid.


Tip 1: Verdiep jezelf in de vacature

Lees en bestudeer de vacature altijd aandachtig. Dit helpt bij het creëren van een compleet plaatje. Wat zoekt de organisatie eigenlijk? Welke vaardigheden worden er van mij gevraagd? Hoe ziet de functieomschrijving er precies uit? Allerlei vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden na het lezen van de vacature. Wanneer jij de vraag vanuit de organisatie helder hebt wordt het solliciteren een stuk gemakkelijker. Daarnaast is het mogelijk vragen te formuleren voor tijdens het sollicitatiegesprek. Sommige van de volgende tips zullen gebaseerd zijn op de verdieping van de vacature.

Tip 2: Werk met contrasten

Het brein van mensen en dus recruiters, is gevoelig voor contrasten. Duidelijk waarneembaar verschil in kleur en typografie trekken de aandacht. En laat aandacht nu net nodig zijn om eerder gekozen te worden.

Kleur
Het gebruik van kleur is een eerste mogelijkheid om contrast in je CV aan te brengen. Door jezelf te verdiepen in de organisatie waarbij je wil gaan solliciteren is het mogelijk hun huisstijl te hanteren. Dit geeft aan dat jezelf goed op onderzoek bent uitgegaan. Ook is het dan mogelijk tegenhangers te gebruiken van de gehanteerde huisstijl. Gebruikt de organisatie bijvoorbeeld blauw; gebruik dan oranje als tegenhanger. Hieronder zijn enkele eigenschappen gezet die per kleur toe worden geschreven.

Bedenk vooraf dus goed welke kleuren jij gebruikt voor jouw CV. Mogelijk straalt de gebruikte kleur het tegenovergestelde uit van wat jij eigenlijk wilt zeggen. Nadat je een kleur hebt uitgekozen is het belangrijk contrasten aan te brengen.


Typografie
Naast contrasterend kleurgebruik is dit ook mogelijk met typografie. Hierbij zijn veel verschillende mogelijkheden, maar deze worden niet allemaal aangeraden om te gebruiken.

Do:
Gebruik verschillen in grote van je lettertype. Gebruik specifiek en consistente grote voor titels,ondertitels, hoofdtekst en bijschriften.


Do:
Geef titels en tussenkopjes een andere en meer opvallende kleur.


Don't:
Creativiteit wordt aangemoedigd, maar overdrijf niet. Gebruik daarom geen onleesbare of onprofessionele lettertypes.


Do:
Gebruik lettertypes zoals: Helvetica, Arial of Calibri. Dit zijn standaard ingestelde lettertypes bij Apple en Microsoft. Wil je hier perse van afwijken? Maak dan gebruik van soortgelijke of in ieder geval duidelijk leesbare lettertypes. Voorbeelden hiervan zijn: Avenir, Cochin, Geneva of Verdana.

Tip 3: Maak het scanbaar

CV's die snel 'gescand' kunnen worden door de lezer, hebben een grotere kans op succes. Plaats daarom belangrijke informatie op logische en opvallende plekken. Begin je CV volgens een vaste opbouw zoals bijvoorbeeld de volgende indeling:

• Persoonsgegevens.
• Relevante werkervaring (chronologisch).
• Stages (chronologisch).
• Opleidingen (chronologisch).
• Extra curricula activiteiten.
• Kennis en vaardigheden.
• Hobbys’s en interesses.
• Referenties.

Door de bovenstaande indeling te hanteren is je CV snel scanbaar. Voeg daarbij duidelijke titels aan toe en informatie zal niet meer worden gemist.

Tip 4: Poseer voor een foto

Het maken van een professionele portretfoto is de investering dubbel en dwars waard. Hele wetenschappelijke onderzoeken zijn besteed aan het gebruik van pasfoto’s bij CV’s. Het blijkt dat CV’s met een portretfoto meer en vaker uit worden genodigd dan CV’s zonder een portretfoto. Daarbij komt dat de manier waarop de foto gemaakt is, ook een belangrijke rol speelt. Een selfie als portretfoto werkt bijvoorbeeld averechts en wordt als onprofessioneel gezien. De foto van te dichtbij gemaakt komt minder goed over dan een foto van wat verderaf, maar te veraf werkt ook weer minder goed. Ook de manier waarop je in de camera kijkt is van belang. Hierbij geldt over het algemeen dat recht in de camera kijken als meest succesvol wordt ervaren. Toch het beeld uitkijken? Kijk dan richting de tekst die gelezen moet worden.

Voorbeeld


Tip 5: Visualiseer het

Aandachttrekker 2.0 (en in dit geval is het niet irritant). Zodra jouw CV er verzorgd uitziet en mooi opgemaakt is, dan zal deze eerder opvallen bij de recruiter. Daarnaast wordt jij als persoon ook hoger ingeschat. Dit heeft te maken met het ‘halo-effect’. Het effect wat hiermee wordt beschreven is dat een goede eerste indruk ervoor zorgt dat mensen automatisch andere positieve eigenschappen aan jou toedichten. Ook zullen ze mindere eigenschappen minder snel zien. Een strak, verzorgd en mooi uitziende CV kent dus meerdere voordelen. Het is tegenwoordig steeds makkelijker zelf een CV professioneel op te maken. Word (Microsoft) en Pages (Apple) geven al de mogelijkheid voor standaard CV’s formats. Zit hier niets tussen dat naar wens is? Ga dan eens op zoek naar wat websites waar binnen een handomdraai de meest fraaie lay-outs gevonden kunnen worden (www.canva.com). Ook is het natuurlijk mogelijk jouw CV door een professioneel bedrijf op te laten maken, hierbij ben je altijd verzekerd van een spetterend en opvallend CV.

Tip 6: Wees gemist

Waarom ben jij onmisbaar? Welke toegevoegde waarde breng jij met je mee? Welke vaardigheden beschik jij wel ten opzichte van mede sollicitanten? Door op je CV vaardigheden, opleidingen, kwaliteiten en sterke punten te geven die andere sollicitanten hoogstwaarschijnlijk niet hebben, zal jij meer opvallen. Door voor jou te kiezen zal dit de organisatie iets extra’s opleveren. Bedenk dus goed welke vaardigheden bij een bepaalde functie eigenlijk noodzakelijk zijn, maar waar weinig aandacht naar uit gaat. Heb jij die vaardigheid wel? Geef dat dan aan!

Tip 7: Werkervaring

Wees selectief in de werkervaring die jij op je CV zet. Heb je vroeger gewerkt bij de plaatselijke supermarkt als vakkenvuller en solliciteer je voor een functie als IC-verpleegkundige, dan is dat niet relevant om te vermelden. Wel is het zo dat ‘gaten’ in je CV de aandacht trekken. Ben je er bijvoorbeeld een jaar tussenuit geweest vanwege je studie of een verre reis? Vermeld dat dan ook op je CV. Heb je meerdere bijbaantjes gehad die weinig relevantie hebben met de functie waarop je solliciteert en wil je ze toch graag benoemen, noem dit dan: ‘Diverse bijbaantjes’. De tip hierbij is dat kunst van weglaten (less is more) het best toegepast kan worden.

Tip 8: Nooit uitgeleerd

Ieder mens leert een leven lang. Op gebied van scholing is al het een en ander benoemd, maar er bestaat ook nog zoiets als nascholing, bijscholing, cursussen en trainingen. Maak jij hier gebruik van? Heb jij bijgeleerd en is dat relevant voor de functie? Benoem dit dan zeker ook. Het geeft aan dat jij gemotiveerd bent en het beste uit jezelf te halen. Deze mentaliteit is iets wat opdrachtgevers altijd zoeken in hun personeel.

Tip 9: Extra’s

Het is bij een CV zeer goed mogelijk om extra’s te geven. Extra informatie dan bij de checklist wordt gegeven of in de voorgaande tips. Heb jij plus- en/of minpunten dan zou je deze in bullets kunnen geven. Let hierbij op dat pluspunten in je voordeel werken en minpunten tegen je beruikt kunnen worden. Benoem dan ook altijd hooguit 2 a 3 minpunten die je vervolgens deels kunt ombuigen naar pluspunten of geef aan hoe jij van plan bent deze te verbeteren. Hobby’s mogen zeker benoemd worden. Ben jij een fanatieke sporter of fotografeer je graag? Dan is dat zeker het benoemen waard. Ook een gemaakte wereldreis is interessant om te vermelden. Dit geeft namelijk meteen aan waarom jij voor een bepaalde tijd geen baan hebt gehad. Het ophelderen van een ‘gat’ in werkjaren geeft de recruiters een goed beeld.

Checklist

Niets is zo spannend als het inleveren of opsturen van een zelfgemaakt product ter beoordeling. Heb ik er wel alles instaan? Staat alles goed geschreven? Had ik mijn naam er wel op staan? Een eindeloos aantal vragen schieten meestal door het hoofd na het opsturen van je CV. Laat voordat je het opstuurt door iemand anders checken! Vraag familieleden, vrienden of kennissen om je CV te beoordelen. Hierbij gaat het om advies krijgen van mensen waarnaar je luistert. Om zeker te zijn of jij alle benodigde punten hebt, hebben wij een checklist voor je opgesteld. Leg deze checklist naast je CV en streep af wat je wel of niet hebt genoteerd.

Contactgegevens
1. Naam en voorletters.
2. Voornaam.
3. Adres.
4. Postcode en woonplaats.
5. Geboortedatum.
6. Geboorteplaats.
7. Nationaliteit.
8. Geslacht.
9. Rijbewijs*
10. Burgerlijke staat.
11. Telefoonnummers.
12. Email**
13. Heb jij een LinkedIn account? Vermeld deze dan zeker ook op jouw CV.

Indeling
1. Relevante werkervaring (chronologisch).
2. Stages (chronologisch).
3. Opleidingen (chronologisch).
4. Extra curriculaire activiteiten.
5. Kennis & vaardigheden.
6. Hobby’s & interesses.
7. Referenties.

* Alleen wanneer je in bezit bent van een rijbewijs.
** Let op dat je mailadres enigszins professioneel is. Er zijn genoeg voorbeelden te verzinnen en te vinden op het web waarbij een mailadres totaal het verkeerde signaal uitstraalt. Houd het zo dicht mogelijk bij je eigen naam en het zit over het algemeen wel goed.