Praktijk voor moeilijk plaatsbare patiënten in Leeuwarden

Een reeks van nieuwsberichten uit de laatste editie van ons magazine HuisartsenService. Komende dinsdagen zullen diverse berichten en artikelen vanuit HuisartsenService gedeeld worden. Elk artikel heeft raakvlak met huisartsen en de eerstelijnszorg.

'De stad kampt met een huisartsen- tekort en op deze manier wordt een groep van honderd moeilijk bemiddelbare patiënten overgenomen'

Om de Leeuwarder huisartsen te ontlasten, is door MedTzorg uit Utrecht een huisartsenpraktijk gestart in Leeuwarden waar onder meer onverzekerden, zoals dak- en thuislozen, terecht kunnen. GGD Fryslân is vorig jaar met de inloopspreekuren begonnen, MedTzorg neemt die taak over. Hun komst is een gevolg van de actieplannen die de GGD, De Friesland en de gemeente Leeuwarden eerder hebben opgesteld om zich voor te bereiden op de toekomstige huisartsenzorg. De stad kampt met een huisartsen- tekort en op deze manier wordt een groep van honderd moeilijk bemiddelbare patiënten overgenomen. Directeur Wil van de Water stelt dat uiteindelijk ook andere patiënten welkom zijn, daar in de gemeente Leeuwarden de meeste huisartsen al bijna twee jaar een patiëntenstop hanteren. “We willen geen enkele praktijkhouder in de weg zitten.”